Fluor-schuim


 

De toepassing van fluorhoudend blusschuim bij industriële brandbestrijding staat onder druk, vanwege de internationaal aangetoonde risico’s voor het milieu en de volksgezondheid. Wat betekent dit voor jouw (brandweer) organisatie?

 


Onze whitepaper is vernieuwd i.s.m. H2K

Omdat er veel vragen zijn over nut en noodzaak van fluor-schuim, hebben we de antwoorden op een rij gezet in een gratis, diepgaand en tegelijkertijd to-the-point whitepaper.

Alle relevante kennis is gebundeld: onderzoek, publicaties, eRIC 2018 presentaties, enz. We hebben het ingewikkelde onderwerp op een simpele manier voor je samengevat:

  • Wat moet je doen om compliant te zijn?
  • Welke alternatieven zijn er voor fluor?
  • Wat moet je doen bij trainingen en vaste installaties?

Download het whitepaper    en je weet precies welke stappen te nemen!


Stand van zaken in Nederland?

We merken dat publieke en private organisaties nog niet goed op de hoogte zijn van de nieuwe wetgeving en de maatschappelijke druk op het gebied van fluorhoudend blusschuim.

  • Wat zijn de gevaren van fluorhoudend schuim?
  • Wat houdt de nieuwe wetgeving precies in?
  • Wat betekent dat voor mijn (brandweer) organisatie?
  • Moet ik nu in actie komen?
  • Zo ja, wat moet ik doen?
  • Welke alternatieven en oplossingen zijn er om compliant te blijven?

Op deze en andere fluor-vragen geven wij in een serie blogs, lezingen en whitepapers antwoord en advies, te vinden op deze pagina.


Blog-serie fluor-schuim

Wat is precies het probleem met fluorhoudend blusschuim? En wat doen wetgevende instanties in Nederland (nieuwe wetgeving)?

Lees ons eerste blog

Wat zijn de alternatieven voor fluorhoudend blusschuim? En welke andere oplossingsrichtingen zijn er om compliant te blijven? Binnenkort verschijnt ons tweede blog in de fluor-serie.


Kennis Exchange

Om goed zicht te krijgen op het onderwerp fluorhoudend blusschuim hebben wij een uitgebreide internet- en netwerksearch uitgevoerd: wetenschappelijke ontwikkelingen, publicaties in vakbladen, eisen en normen in regelgeving en brancherichtlijnen, analyses en meningen van adviseurs en resultaten van tests en/of testprogramma’s.

Onze Kennis Exchange bevat alle resultaten van deze search (100+ bronnen en bestanden) en is voor relaties gratis toegankelijk.

Stuur mij het wachtwoord


Onderzoek voor LEC Brandweer BRZO

Kappetijn Safety Specialists heeft een stevige reputatie in de veiligheidsmarkt. In opdracht van het Landelijk Expertisecentrum Brandweer BRZO, de landelijke kennisorganisatie voor het BRZO-toezicht op de industrie door de veiligheidsregio’s, hebben wij toonaangevend onderzoek uitgevoerd naar fluorhoudend blusschuim.

Lees het onderzoek (PDF)


Recente publicaties fluor-schuim

Recent zijn 10 vakinhoudelijke artikelen over fluorhoudend blusschuim van Kappetijn Safety Specialists en derden verschenen in kranten, tijdschriften en online media.

Naar publicaties   Klik op het filter ‘Fluorschuim’.

Close

Ontvang publicatie

Vul het onderstaande formulier in zodat wij de publicatie kunnen mailen.


Het document wordt nu naar u verstuurd via e-mail