Adviseurs industriële veiligheid voor BRZO bedrijven en veiligheidsregio’s

Vacature junior adviseur industriële veiligheid (m/v)

Adviesbureau Kappetijn in Dordrecht is flink aan het groeien. We zoeken talenten die helpen om die groei te realiseren en die tegelijkertijd ook zelf, persoonlijk, hard willen groeien. Kappetijn is een speler die ertoe doet. Het bureau heeft een ijzersterk imago in de markt. Een groot netwerk, nationaal en internationaal. En een stevige financiële basis.

Vacature junior adviseur industriële veiligheid (m/v)

Zo ziet jouw werkweek er uit

Als junior consultant bij Kappetijn adviseer je bedrijven en overheden op het gebied van industriële veiligheid en crisis- en continuïteitsmanagement. Je helpt klanten met strategische vraagstukken waar ze zelf niet uitkomen. Je geeft advies over de inrichting van noodorganisaties en bedrijfsbrandweren, en verbetert plannen en processen ter voorbereiding op grote crises.

Je zit aan tafel met veiligheidsmanagers, directeuren, wethouders en burgemeesters. Om hen goed te helpen, bijt je je vast in het onderwerp, maak je een grondige analyse, bereid je een onderbouwd advies voor en presenteer je met overtuiging.

Bij Kappetijn krijg je als junior adviseur direct veel verantwoordelijkheid. In het begin is er de nodige begeleiding en werk je samen met ervaren adviseurs waar je van leert en met wie je spart.

Je werk is afwisselend. De diversiteit in projecten, sectoren en opdrachtgevers is groot.

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Kappetijn biedt jou een uitdagende functie met veel ruimte om je eigen koers te varen. Het is een kleinschalige en tegelijk professionele organisatie waar we ieder jaar met enkele adviseurs groeien.

Jouw arbeidsvoorwaardenpakket:

 • Een goed salaris met loonsverhogingen op basis van de groei van je competenties
 • Auto van de zaak
 • Eigen laptop
 • Mobiele telefoon
 • Wisselende, uitdagende rollen in plaats van een starre functie

De financiële beloning is niet het enige dat telt. Wat we vooral bieden is een afwisselende werkomgeving waar leren onderdeel uitmaakt van werken. Iedere dag is anders.

Interessante (door)groeimogelijkheden

Onze organisatie drijft op de kennis, ervaring en vaardigheden van onze junior, medior en senior adviseurs. Daarom willen we talentvolle mensen binnenhalen en jou vervolgens goed ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling. Als kennisorganisatie bieden we onze opdrachtgevers dienstverlening van een hoog niveau.

We stellen je in staat om kennis en vaardigheden te vergroten. Je kunt hierbij denken aan in- en externe trainingen, het volgen van een opleiding, of het bezoeken van symposia en congressen. Of denk bijvoorbeeld aan uitdagende projecten in het buitenland.

Naast de gewenste vakinhoudelijke scholing, vinden wij andere vaardigheden ook belangrijk, zoals communicatieve vaardigheden, interpersoonlijke vaardigheden en onderhandelingscapaciteiten. Die maken je tot een allround adviseur.

Er zijn volop doorgroeimogelijkheden naar de functie van medior en senior adviseur. Het tempo heb je zelf in de hand.

Ik ben blij dat ik dit werk mag doen. Mijn baan doet er écht toe. Werken moet leuk zijn, het moet niet als een verplichting voelen.

Niels Sekeris

Wat vragen we van jou?

Je zoekt meer in een baan dan werk. Je hebt hart voor de publieke zaak en wilt een bijdrage leveren om de wereld veiliger te maken. Leuk en uitdagend werk doen, en een impact kunnen maken, geeft je energie.

Concreet vragen we het volgende:

 • Afgeronde HBO/WO opleiding in een veiligheidstechnische of bestuurlijk-juridische richting
  • Een technische opleiding chemie of werktuigbouwkunde is ook uitstekend
  • Een combinatie van deze opleidingsrichtingen is een pre
 • Je schuift graag aan bij de managementtafel van een groot bedrijf of publieke organisatie om de problematiek en belangen scherp te krijgen
 • Je bent geïnteresseerd in het samenspel tussen industriële bedrijven, overheid en hulpdiensten
 • Je kunt je snel vastbijten in een nieuw onderwerp, bent nieuwsgierig en leergierig, en doet graag verdiepend onderzoek om tot een advies te komen
 • Je bent communicatief sterk, kunt goed schrijven en presenteren in het Nederlands en Engels (Duits of Frans is een pre)
 • Je staat stevig in je schoenen
 • Je vindt het leuk om te reizen naar klanten (rijbewijs is vereist), in verschillende keukens te kijken en op verschillende plekken te werken

Over Kappetijn

Tot onze opdrachtgevers behoren hoog-risicobedrijven, havenautoriteiten en veiligheidsregio’s. Ook internationaal zijn we groeiende, onder andere met opdrachten in het Midden-Oosten. Kappetijn heeft in de afgelopen 5 jaar veel opdrachten op het gebied van industriële veiligheid en crisismanagement mogen vervullen.

Ons adviesbureau kent de volgende beleidsmatige speerpunten:

 1. Bedrijfsnoodorganisaties & crisismanagement
 2. Publiek Private Samenwerking en Mutual Aid in haven- en industriegebieden
 3. Seveso, BRZO & externe veiligheid

Voorbeeld projecten:

 • Bouw van een veiligheidseenheid in de haven van Amsterdam
 • Maken van een organisatie- en inrichtingsplan voor de haven van Sohar (Oman)
 • Herinrichting van de bedrijfsnood- en crisisorganisatie van een nucleaire inrichting
 • Uitvoeren van een internationale benchmark naar veiligheid in industriële havengebieden
 • Maken van een portfolio crisistrainingen op levels 3 (bedrijfsdeskundige) en 4 (CMT)

Interesse in deze vacature?

Heb je interesse in de functie van junior adviseur industriële veiligheid? Neem direct contact met ons op:

  Stuur je brief en CV

Stuur je CV en motivatie naar Kees Kappetijn: k.kappetijn@kappetijn.eu.

  Of bel voor meer informatie

Als je vragen hebt, kun je mailen of bellen naar Kees Kappetijn: 06 – 518 19 151.

  Of kom langs voor een gesprek

Mail naar Trudy Slingerland voor een vrijblijvend oriënterend gesprek met één van onze (junior) adviseurs: t.slingerland@kappetijn.eu

Bekijk onze vacatures

Kappetijn zoekt jonge én ervaren talenten die helpen om onze groei mogelijk te maken en tegelijkertijd ook zelf hard willen groeien.