Adviseurs industriële veiligheid voor BRZO bedrijven en veiligheidsregio’s

Adviseurs industriële veiligheid voor BRZO bedrijven en veiligheidsregio’s

Search
Close this search box.

De Corona Continuïteits Cockpit

Inmiddels is duidelijk dat Corona nog een tijd onder ons blijft en dat maatregelen in ‘het nieuwe normaal’ de bedrijfsvoering van je bedrijf stevig gaan beïnvloeden. Tijdelijke veranderingen in het veiligheidsregime zullen langer in stand moeten blijven. Dit gaat een meer structurele druk op het bedrijf leggen om de continuiteit te borgen.

Hoe kunnen langdurige ‘changes’ in het veiligheidsregime zodanig gemonitord worden dat ook onderlinge interactie tussen maatregelen zichtbaar wordt. Juist daarvoor ontwikkelden KSS en RHDHV de Corona Continuiteits Cockpit (CoCoCo): een tool met essentiële veiligheidsthema’s waarvan belangrijk is dat die structureel zichtbaar blijven. Voor borging van de bedrijfscontinuiteit, voor borging van compliancy van het bedrijf, en vooral voor borging van een solide veiligheidsbalans.

De Cockpit is te downloaden en als checklist en handleiding geeft het snel een zorgvuldig overzicht. Relevante veiligheidsthema’s zijn eenvoudig te inventariseren. Daarnaast helpt de tool bij het bedenken van passende beheersmaatregelen en met het rapporteren in een crisis- of managementteam of richting toezichthouder of verzekeraar. Bij regelmatig gebruik wordt de Cockpit ook als planningstool ingezet. Zo kunnen mogelijke tekorten, die op enige termijn opdoemen, zichtbaar en planbaar gemaakt worden.

Toelichting via Teams

KSS organiseert een aantal sessies om de tool toe te lichten en vragen te beantwoorden. Dat gebeurt via Teams. Om interactie mogelijk te maken kunnen per sessie maximaal 10 organisaties deelnemen.

De sessies worden gepland op vrijdagen van 10.00 tot 11.00 uur. Geef middels een mail aan of u kunt deelnemen, u ontvangt dan een uitnodiging voor Teams.

  • Datums: 24 april, 1 mei, 8 mei, 15 mei en 22 mei
  • Presentatie: 10.00-10.20 uur
  • Vragen/discussie 10.20-11.00 uur

Download de Corona Continuïteits Cockpit

Overzichtelijke checklist en handleiding voor inzicht in relevante veiligheidsthema’s. Helpt bij het bedenken van passende beheersmaatregelen en het rapporteren in een crisis- of managementteam of richting een toezichthouder of verzekeraar.