Adviseurs industriële veiligheid voor BRZO bedrijven en veiligheidsregio’s

Adviseurs industriële veiligheid voor BRZO bedrijven en veiligheidsregio’s

Search
Close this search box.

Peter Kuijper

Peter Kuijper is afgestudeerd als chemisch technoloog aan de Technische Universiteit Delft. Hij is werkzaam geweest bij Lummus Engineering in Den Haag als procesengineer, bij DOW Chemical in Terneuzen als procestechnoloog in Operations, bij Zeeland Refinery in Vlissingen-Oost in diverse afdelingen en functies als Operations, Performance Management en de laatste 15 jaar als manager van de Arbeids- en Procesveiligheid afdeling. Na pre-pensionering is hij parttime werkzaam geweest met name als adviseur procesveiligheid bij de VNPI (Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie) in Den Haag.

Momenteel is hij werkzaam als industrievertegenwoordiger van de 17 IBP-bedrijven in het havengebied van Rotterdam. Daaronder tankterminals en raffinaderijen die oplossingen zoeken voor brandscenario’s in tankpunten in het kader van het TPB2.0 project (PGS29 tankputbrandbestrijding- en beheersing). Een project waarin, naast de GB, ook de DCMR en de VRR-IV participeren.

Waar Kappetijn staat voor industriele brandweerzorg en scenario-kennis, vult Peter dat aan met proces- en stoffenkennis.

Zo vormen zij samen een goede balans om organisaties met bijzondere noodscenario’s en materieelbehoefte vooruit te helpen.

Kwaliteiten

Peter heeft zich de laatste 10 jaar gespecialiseerd in tankopslag voor zowel brandbare vloeistoffen (PGS29 richtlijn) als voor chemicaliën (PGS31 richtlijn) op het gebied van procesveiligheid en brandbestrijding- en beheersing. Hij is inhouds- en ervaringsdeskundige voor een tankopslagbedrijf alsmede voor de onderhandelingen tussen de industrie en diverse betrokken overheidsinstanties m.b.t. wet- en regelgeving.