Adviseurs industriële veiligheid voor BRZO bedrijven en veiligheidsregio’s

Adviseurs industriële veiligheid voor BRZO bedrijven en veiligheidsregio’s

Search
Close this search box.

Mutual Aid & Publiek Private Samenwerking

(Inter)nationale succesverhalen op het gebied van veiligheidssamenwerking

In haven- en industriegebieden hangen veiligheid, duurzaamheid en economische ontwikkeling nauw samen. Een ‘calamiteitenproof’ omgeving is in het belang van bedrijven, havenbedrijf en overheid.

Die samenhang van belangen kan een sterke drijfveer zijn om de preventieve en repressieve veiligheid deels collectief te regelen. Dat kan met een samenwerkingsverband van bedrijven onderling (Mutual Aid) of met inbreng van een overheidspartij (Publiek Private Samenwerking). 

Een PPS biedt overheid en bedrijfsleven kansen om vraagstukken van veiligheid en continuïteit effectiever en efficiënter op te lossen. Meer dan wanneer de partijen elk binnen hun eigen afgebakende belang en verantwoordelijkheid te werk gaan.

Nieuw: Whitepaper Mutual Aid & PPS

Samenwerken voor veiligheid: beter met minder. Samen verantwoordelijk, samen organiseren, samen besturen, samen betalen.

Expertise

Kappetijn weet wat er allemaal bij komt kijken

Meer veiligheid tegen minder meerkosten: een interessant perspectief voor de gebiedsbeheerder, overheden en bedrijven binnen en buiten de juridische kaders van BRZO en ISPS. Maar wat komt er allemaal kijken bij de vorming van een Mutual Aid of PPS?

Onderzoek en begeleiding

De adviseurs van Kappetijn zijn betrokken bij veel van de Mutual Aid en PPS constructies die in de laatste jaren in Nederland zijn ontstaan of op dit moment opkomen. Daarnaast voert Kappetijn, in samenwerking met JOIFF, internationaal onderzoek uit naar Mutual Aid constructies wereldwijd.

Samenwerken voor veiligheid: beter met minder

In veel Nederlandse ‘economische hotspots’ zijn Mutual Aid en PPS succesvol. Dit maakt deze gebieden een aansprekend voorbeeld voor veelbelovende industriegebieden met ambities in Nederland en daarbuiten.

Onze diensten

Specialistische begeleiding van nieuwe samenwerkingsverbanden

Kappetijn is gespecialiseerd in het ondersteunen van stakeholders in industrie- en havengebieden bij de totstandkoming, inrichting en opstart van Mutual Aid en PPS samenwerkingsverbanden. De adviseurs van Kappetijn zijn goed op de hoogte van de Mutual Aid en PPS mogelijkheden. Samen met de klant geven we een maatwerkoplossing vorm.

Specialisten

Gedreven, kennis van zaken en bovenal pragmatisch ingesteld