Adviseurs industriële veiligheid voor BRZO bedrijven en veiligheidsregio’s

Adviseurs industriële veiligheid voor BRZO bedrijven en veiligheidsregio’s

Search
Close this search box.

Ralf Mohnen

Ralf is sinds 2018 vanuit Nederland 2.0 als adviseur verbonden aan Kappetijn. Naast zijn werkzaamheden op het gebied van planvorming voor uiteenlopende veiligheidsthema’s is hij actief met gerichte online informatievoorziening en -monitoring, zoals de veiligheid in industrie- en havengebieden.

Ralf ondersteunt de veiligheidsregio’s Midden Nederland met contractmanagement voor het Openbaar Meldsysteem en neemt in de rol van social media trainer deel aan crisisoefeningen, waarbij de online omgeving tijdens een crisis wordt nagebootst. Ralf werkt zowel voor overheden als voor bedrijven.

Penstock online

Naast consultancy en training ontwikkelt Ralf een ICT-tool die gebruikers faciliteert in het verkrijgen en behouden van een hoogwaardige informatiepositie op vooraf te bepalen beleidsvelden. De tool (Penstock online) borgt een hyperrelevante informatiepositie voor de gebruiker, door elke kwartier ruim 5.000 gezaghebbende bronnen met expertise en informatie te controleren op nieuwe berichtgeving. Ideaal voor moderne kenniswerkers die ‘Googelen’ en werken met 100.000+ hits moe zijn. “Het gaat niet om hoeveel je weet, maar hoeveel van je kennis gevalideerd is”.

Door zijn ervaring met politiek-bestuurlijke processen bij gemeenten, veiligheidsregio’s en provincies en brede ervaring met veiligheidsthema’s is Ralf in staat opdrachtgevers vooruit te helpen met praktische oplossingen bij complexe problemen.

Praktische oplossingen voor complexe problemen

Ralf is een zelfstandige, initiatiefrijke adviseur die in zijn advisering creativiteit, deskundigheid en snelheid goed weet te koppelen. Door zijn ervaring met politiek-bestuurlijke processen bij gemeenten, veiligheidsregio’s en provincies en brede ervaring met veiligheidsthema’s is hij in staat opdrachtgevers vooruit te helpen met praktische oplossingen bij complexe problemen.

Ralf heeft in 2000 de studie Techniek, Communicatie & Omgeving aan de Technische Universiteit in Eindhoven afgerond, waarbij het verplaatsen in de functionaris bij het gebruik van technologie centraal staat. Dan volgt een periode van 10 jaar bij Adviesbureau van Dijke en de Provincie Noord-Brabant met activiteiten op het vakgebied van brandweerzorg, rampenbestrijding, crisisbeheersing en de openbare orde en veiligheid. Bij de provincie wordt de opleiding Master of Crisis & Disaster Management (MCDM) succesvol afgerond. In 2010 maakt Ralf de stap naar zelfstandigheid. Brandweerzorg, crisisbeheersing, informatievoorziening en –verrijking en het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke oplossingen zijn ‘core’ in zijn dienstverlening.